Workshopok a II. PosterFest-en

0

Workshopok gyerekeknek és fiataloknak a 2018-as PosterFesten!

Szeretettel várunk Titeket a kifejezetten gyermekeknek és fiataloknak kidolgozott foglalkozásainkra a PosterFest 2018 alkalmából, melyeket kiemelkedő, többszörösen díjazott magyar és lengyel művészek vezetnek.
Jelentkezni november 21-éig beküldött, kitöltött jelentkezési lappal lehet.
A férőhelyek száma korlátozott, a szabad helyek feltöltése jelentkezési sorrendben történik.
A workshopokon való részvétel ingyenes.
Regisztáció az alábbi linken:
https://docs.google.com/forms/d/1wAk0GiT8swRCCCXnQFHmAd-97nPiu9GB7N8uH2Jlvy4/edit

FEJEZD KI MAGAD! – Plakátkészítő foglalkozás, 12-17 éves fiatalok számára.
10:00-13:00
A grafikai tervek minden nap körbevesznek minket a plakátok, könyv- és sajtóillusztrációk, óriásplakátok, csomagolások, logók és más hasonlók formájában. Nem vesszük azonban mindegyiküket észre, mert nem gondolkodtatnak el és nem keltenek bennünk érzelmeket. Miért? A plakátban a legfontosabb az olvasható és pontos üzenet, melyet a néző befogad, vissza kell azonban tükröződnie benne az egyéni nézőpontoknak és az alkotó nyelvezetének is. A foglalkozások keretében plakátokat készítünk, amelyben „szabadság” témájára Ti adtok majd személyes választ, egyúttal azonban széles körben is érthetőek lesznek. Mindezt a téma reflektív és analitikus megközelítésén keresztül érjük el, amelyhez felhasználjuk a gondolati ugrásokat és metaforákat, valamint a festészet, a rajz és a grafika művészeti technikáit.
A foglalkozást a kiemelkedő lengyel grafikus, plakáttervező és könyvillusztrátor, Sebastian Kubica vezeti.
A foglalkozás lengyel és magyar nyelven zajlik.

ABC KALAND – Tipográfiai játékos workshop 6-11 éves gyerekeknek.
14:00-17:00
A betűket nem csak írni és olvasni lehet, hanem játszani velük, képeket alkotni belőlük. A workshopon ecsetet, stencileket és fabetűket ragadunk, nyomtatunk és festünk, kilépünk a betűk szigorú és komoly világából. A gyerekek fantáziáját használva, felszabadítjuk kreatívitásukat egy abc kalandozáson. Vigyázat, nyakig festékesek leszünk!
A workshopot Korolovszky Anna grafikusművész, plakáttervező vezeti.
A foglalkozás magyar nyelven zajlik.

A foglalkozások vezetői:
Sebastian Kubica plakáttal, tervezőgrafikával, fametszettel, grafikával és illusztrációval foglalkozik. A Krakkói Képzőművészeti Akadémia katowicei képzésén végzett 2000-ben, a képzőművészet doktora. A katowicei Sziléziai Egyetem Cieszyni Művészeti Intézetében oktat, ahol plakáttervezési és illusztrációs gyakorlatokat vezet. Világszerte tart egyetemi tervezőgrafikai előadásokat és műhelymunkákat, többek között Csehországban, Magyarországon, Romániában, Olaszországban, Chilében és Kínában. Műveit több tucat egyéni kiállításon mutatták be, emellett több száz csoportos kiállítás résztvevője volt mind Lengyelországban, mind azon kívül, többek között Magyarországon, Romániában, Csehországban, Franciaországban, Finnországban, Iránban, Kínában, az Egyesült Államokban, Japánban és Koreában.
Számos díjat nyert, például a Krakkói Plakátfesztiválon (2001), a Toyamai Nemzetközi Plakáttriennálén (2003), a Katowicei Lengyel Plakátbiennálén (2003), a varsói Nemzetközi Plakátbiennálén (2004), a kínai Ningboban zajló Nemzetközi Plakátbiennálén (2006) és a teheráni Awakening World Awards Fesztiválon (2012), a legnicai Nemzetközi Kiállításon (2010, 2012), a lengyelországi Oświęcim Nemzetközi Társadalmi-Politikai Plakátbiennáléján (2010, 2012, 2014), az ecuadori Nemzetközi Plakátbiennálén (2016), de elnyerte a hamburgi Anfachen Awardot is (2017).

Korolovszky Anna a tervezőgrafika széles spektrumában alkotó grafikusművész, autonóm művészeti tevékenysége mellett, a fiatal magyar plakátművészet egyik kiemelkedő alkotója és szervezője, aktív tagja a Magyar Plakát Társaságnak. A Bükki Művésztelep résztvevője. Grafikáival rendszeresen részt vesz plakátbiennálékon. A Szkéné Színház plakátjainak tervezője. Munkáira jellemző az intelligencia és az érzékenység. Gondolatai, mint vizuális haikuk olvashatók ki. Jellemzőek a bátor gesztusok, keresetlen, ízes vonalak, foltok, a manuális és digitális technikák bátor használata s ahol csak alkalmazható, ott a humor. Sokrétű szakmai a munkásságáról számos logó-, arculat- és kiadványterv tanúskodik, plakátjaival rendszeresen állít ki hazai és nemzetközi biennálékon (Belgium, Bolívia, Dubai, Franciaország, Kína, Lengyelország, Németország).
Művészeti díjak: YBL200 plakátpályázat – fődíj (2014), Hiiibrand Awards (2013, 2011), Képzőművészet és környezet WÜRTH szekció – különdíj (2008), Zsolnay Vilmos – különdíj (2001).

Kérdéseit a következő címen várjuk: inart.hello@gmail.com

„A projekt a Lengyel Köztársaság Külügyminisztériuma és Magyarország Külügyminisztériuma által aláírt nem-kormányzati szervezetek együttműködésének támogatásáról szóló Megállapodás keretében elnyert támogatás segítségével valósult meg.”