BRUT – Gál Krisztián kiállítása

1

A Kortárs Művészetért Alapítvány – Foundation For Contemporary Art – szervezésében 2016. november 16-án Gál Krisztián grafikus-képzőművész kiállítása nyílik az ArtBázison.

1996-ban végzett tervezőgrafikusként és az elmúlt 20 évben számos területen tette le névjegyét jellegzetes alkotásaival. Képzőművészeti tevékenysége mellet évek óta tanít a Budapesti Metropolitan Egyetem tervezőgrafika szakán és aktív tagja a Magyar Plakát Társaságnak. Legújabb sorozatából készült válogatása az előző évek számos inspirációjából, iskolájából született, a kollázstól, a spanyol expresszionizmuson, a dadaista tipográfián, a poppon és a lengyel plakátművészeten keresztül egészen az art brutig ível. A koncepció előző egyéni kiállításainak tematikájára – mint például a Logosz és a káosz – épül.

„Továbbra is hiszek a hiba esztétikájában, egyediségében. Az ember ősi, „tanulatlan” teremtő és rendteremtő akaratában és képességében. Keresem a tökéletest, de egyben el is kerülöm, mert uniformizál. E kiállítás keretében igyekszem elsősorban független munkámra koncentrálni, de néhány plakát is látható lesz a falakon.”

A kiállítás 2016. november 16 – december 20-ig lesz látogatható hétköznapokon 14-18 h-ig.

krisztian-gal-computer-cutouts-500  krisztian-gal-jazz-portrait-500  krisztian-gal-machine-500
krisztian-gal-reflex-500  krisztian-gal-vitualinsanity-no6-500  krisztian-gal-vitualinsanity-no1-500